Eticheta COSMEBIO reprezinta garantia certificarii produselor cosmetice 100% organice

           Eticheta "BIO" oferita de COSMEBIO reprezinta faptul ca fiecare produs GamARde a fost certificat la standardele COSMEBIO de catre  *QUALITE FRANCE.* Aceste standarde de calitate stricta reprezinta garantia unui produs cosmetic natural care contine ingrediente rezultate din agricultura ecologica si conforme cu regulile menite sa protejeze atat consumatorul cat si mediul.

                                                                                                    

COSMEBIO este cea mai renumita asociatie profesionala din domeniul ecologiei si al cosmeticelor organice. COSMEBIO s-a nascut in 2002 dintr-un parteneriat intre 10 laboratoare cosmetice care erau dedicate stabilirii unei CARTE pentru crearea unei industrii a cosmeticelor ecologice si naturale care sa foloseasca numai ingrediente din agricultura organica. Aceasta CARTA certifica faptul ca produsele cosmetice sunt sigure pentru consumatori si respecta mediul inconjurator, fara a folosi mesaje de marketing false. Creata la inceput de un grup de companii pioniere, asociatia a crescut in timp iar astazi include toate companiile care doresc sa activeze in domeniul cosmeticelor ecologice si organice, fiind asociatia europeana numarul 1 in aceasta industrie.

Cerinte COSMEBIO

95% minim din ingredientele vegetale provin din Agricultura Ecologica

  • 95% minim din ingrediente trebuie sa aiba origine naturala
  • 10% minim din ingrediente din produsul finit trebuie sa fie certificate organic
  • 5% maxim din ingrediente pot fi chimice sau sintetice**
  • Refuzurile, deseurile, curatenia, dezinfectia energia si transporturile sunt monitorizate
  • Standardele de depozitarea si de productie trebuie sa respecte normele de ecologie stricte
  • Clorul este strict interzis in procesul de curatare a masinilor de procesare   
  • Trasabilitatea completa a tuturor materiilor cosmetic prime si procesul lor de fabricatie
  • Fiecare produs GamARde de ingrijire a pielii depaseste cu mult conditiile cerute de COSMEBIO prin folosirea de ingrediente 100% de origine naturala
  • Desi standardele COSMEBIO accepta folosirea de maxim 5% ingrediente chimice in produsul finit, Laboratoarele GamARde refuza sa foloseasca aceasta optiune

 

Qualite-France SAS 
Filiala a Bureau Veritas

                                                                                                       

Qualite-France SAS este recunoscuta de catre COSMEBIO ca fiind una dintre cele 

mai avansate agentii de certificari cosmetice din domeniu

                                                                                                    

Qualité-France SAS este o filiala a Bureau Veritas Certification France, organism de certificare a sistemului de Calitate, Mediu si Siguranta. Echipele de specialisti agro-alimentari ai Qualité-France SAS intervin pe tot teritoriul Frantei , precum si peste hotare. Qualité-France SAS intervine la toate nivelurile pietei, gratiei expertizei sale in materie de certificare agro-alimentara, in linie cu legislatia actuala. 

Fondata în 1828, Bureau Veritas este un lider global in testare, inspectare si certificare (TIC), ofera servicii de inalta calitate pentru a ajuta clientii sa indeplineasca cerintele de calitate, siguranta, protectia mediului si responsabilitatea sociala. 

Bureau Veritas ofera solutii inovatoare care merg dincolo de simpla conformitate cu reglementarile si standardele actuale de calitate, ajutand la imbunatatirea performantelor, reducerea riscului si promovarea dezvoltarii durabile.

 

 

 

Atestare Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

LABORATOIRES DERMATOLOGIQUES GAMARDE

« Voici nos arguments pour l’utilisation du sodium lauryl sulfate dans nos capillaires :

Le lauryl sulfate de sodium est un ingrédient validé par Qualité France comme pouvant être utilisé dans les produits cosmétiques Bio et compté en ingrédient 100% d’origine naturelle .
Il trouve son origine dans les acides gras (acide laurique), contenus dans les huiles végétales de coco (ou coprah), et les huiles de palme.
Je sais que certains documents le présentent comme irritant, mais c’est aussi une question de dosage.
Il a été utilisé dans les produits moussants chez Phyt’s pendant de longues années sans problème.
C’est en outre une matière première très largement et depuis longtemps utilisée dans les produits moussants Bio.

Il ne faut pas confondre avec le Lauryl ether sulfate de sodium qui lui , est obtenu par éthoxylation (procédé chimique dangereux et polluant qui laisse des composés toxiques dans le tensio-actif final), et qui n’est pas autorisé par Qualité France.

En ce qui concerne les derniers shampooings Gamarde mis sur le marché avec du sodium lauryl sulfate, ils ont bien évidemment été évalués quant à leur sécurité pour la santé humaine; ils ont bien sûr été déclarés « sécurs » dans leur utilisation.
A ce titre, nous avons fait réaliser par un laboratoire extérieur des tests de tolérance cutanée et les shampooings testés ont été déclarés non irritants.

Si cet ingrédient présentait une nocivité quelconque, nous nous serions refusés à l’utiliser et de plus, les référentiels de la cométique biologique ne le valideraient pas comme un ingrédient possible à utiliser dans des produits cosmétiques certifiés Bio.

Nous continuons à garantir le soin que nous mettons au choix de chacune des matières premières, qui fait depuis toujours le sérieux de notre marque.

Bien cordialement,
Nadine Fabrega

Scientific Director»

 
Traducere in limba romana

Iata argumentele noastre in favoarea utilizarii ingredientului Sodium Lauryl Sulfat (Lauril sulfat de sodiu) in sampoanele noastre:

Sodium Lauryl Sulfate este un ingredient acceptat de Qualite France pentru folosirea in produse cosmetice Bio si este considerat un ingredient de origine 100% naturala. Este o materie prima folosita de mult timp la scara larga in produsele spumante Bio.

Isi are originea in acizii grasi (acid lauric) continuti de uleiurile vegetale rafinate de cocos (sau ulei de copra) si de uleiul de palmier.

Anumite documente il prezinta ca fiind iritant, dar este mai degraba o problema de dozaj.

Nu trebuie confundat cu Sodium Laureth Sulfate (Sodium Lauryl Ether Sulfate – SLES) care este obtinut prin etoxilare (procedeu chimic periculos si poluant care lasa compusi toxici in activul superficial final) si care nu este autorizat de catre Qualite France.

Produsele care contin Sodium Lauryl Sulfate au fost evaluate in ceea ce priveste siguranta pentru sanatatea umana ; bineinteles au fost declarate « sigure » pentru a fi utilizate.

In acest sens am realizat un laborator exterior de testare a tolerantei cutanate, iar sampoanele testate au fost declarate neiritante.

Daca acest ingredient ar fi fost cat de putin nociv, am fi refuzat folosirea sa, iar registrele cosmeticii biologice nu l-ar fi validat ca ingredient pretabil utilizarii in produse cosmetice certificate Bio.

Continuam sa garantam grija pe care o manifestam in alegerea fiecarei materii prime, calitate ce garanteaza dintotdeauna seriozitatea marcii noastre.

Cu stima

Nadine Fabrega

Director stiintific